Thermo King adopts R452A as standard

VS: Transportkoelbedrijf Thermo King stopt met de levering in Noord-Amerika van zijn Precedent truck- en trailerunits die het hoge GWP-koelmiddel R404A gebruiken.

Thermo King zegt dat het zijn Precedent trailer-portfolio in januari 2022 zal overschakelen naar het koudemiddel R452A met een lager GWP, en vrachtwagenproducten zullen medio 2022 standaard worden geleverd met het nieuwe koudemiddel.

De stap markeert een nieuwe stap van de VS om HFK’s geleidelijk af te bouwen via de Amerikaanse AIM Act en deze in overeenstemming te brengen met het Kigali-amendement.

Verkocht door Chemours als Opteon XP44, heeft R452A een GWP van ongeveer 2141, wat, hoewel hoog, een aanzienlijke verlaging is ten opzichte van R404A’s 3922. Er wordt gezegd dat het dezelfde koelcapaciteit, brandstofefficiĂ«ntie, betrouwbaarheid en koelmiddelvulling heeft als R404A, en is actief gepromoot als een “drop-in” conversie voor R404A.

Het koelmiddel is al op grote schaal toegepast in Europa en elders zonder gerapporteerde problemen. Het werd al in 2016 door Thermo King aangenomen als het standaard koelmiddel in Europa.

Hoewel R452A al beschikbaar is als “drop-in” in de VS, wordt het nu standaard voor Thermo King.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Klaasdevriesjr.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart