R1234ze heat pumps to cool City of London

VK: Carrier AquaForce-warmtepompen die werken op het ultralage GWP HFO-koelmiddel R1234ze zijn geselecteerd voor E.ON’s baanbrekende stadsverwarmings- en -koelingssysteem in de City of London.

Drie Carrier AquaForce 61XWHZE-warmtepompen worden geïnstalleerd als onderdeel van een project van £ 4 miljoen door energieleverancier E.ON in zijn Citigen-energiecentrum in het hart van Londen’s vierkante mijl. De warmtepompen zullen thermische energie halen uit water dat wordt gepompt uit boorgaten op 200 meter onder de hoofdstad, en ook de restwarmte van de elektriciteitsopwekking recyclen.

De Citigen-elektriciteitscentrale levert al sinds 1992 stroomopwekking aan grote openbare gebouwen als onderdeel van een gemeenschapsbreed energieproject om meer efficiënte, kosteneffectieve energie en koolstofbesparingen van 5.000 ton per jaar te bieden.

De Carrier-units upgraden de geoogste energie om warm water van 80ºC te produceren en leveren 4MW extra verwarmingscapaciteit en nog eens 2,8MW nieuwe koelcapaciteit aan klanten in het financiële district. De nieuwe technologie vormt een aanvulling op de bestaande warmtekrachtkoppelingsmotoren van Citigen, die al genoeg elektriciteit en verwarming produceren voor het equivalent van meer dan 11.000 woningen.

Bij Citigen . worden drie AquaForce-warmtepompen op R1234ze geïnstalleerd

De nieuwe warmtepomp en boorgatoplossing zullen naar verwachting de koolstofemissies die gepaard gaan met verwarming en koeling tot 50% verminderen en de lokale luchtkwaliteit helpen verbeteren door de uitstoot van stikstofoxide te verminderen. Het project maakt deel uit van de bredere inspanningen van de stad om netto-nuldoelstellingen te halen en draagt ​​bij aan de klimaatnoodplannen van Londen.

Klanten die zijn aangesloten op het verwarmings- en koelingsnetwerk van E.ON zijn onder meer het kunst- en wooncomplex Barbican, de Guildhall en het Museum of London.

“Het aanpakken van de milieu-impact van verwarming, met name in dichtbevolkte gebieden, zal van cruciaal belang zijn om de doelstellingen van het VK voor 2050 netto nul te halen, en door warmtepomp- en geothermische technologie te installeren bij Citigen, maken we een krachtig statement van wat kan worden gedaan om CO2-verbruik op grote schaal”, zegt Antony Meanwell, hoofd van Low Carbon Solutions – City Energy Solutions.

“De hoge temperaturen die nodig zijn voor het project zijn normaal gesproken een hele uitdaging om te bereiken. AquaForce-warmtepompen zijn echter specifiek ontworpen om warm water op hoge temperatuur te genereren uit relatief laagwaardige energiebronnen, met behoud van een uitstekende energie-efficiëntie”, aldus John Foster, projectleider van Carrier.

Gerelateerde verhalen:

£ 4 miljoen warmtepompproject streeft naar netto nul Londen26 juni 2021
VK: Energieleverancier E.ON is begonnen aan een project van £ 4 miljoen om een ​​van de grootste koolstofvrije verwarmings- en koelsystemen van het VK onder de straten van Londen te installeren. Lees verder…

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Klaasdevriesjr.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart