Engie plans heat pump chiller launch

DUITSLAND: Engie Refrigeration heeft de aanstaande lancering aangekondigd van de Spectrum Water, verkrijgbaar als water/water-warmtepomp en als watergekoelde koelmachine.

De nieuwe Spectrum Water wordt op 28 maart gelanceerd en zal wereldwijd beschikbaar zijn als water/water-warmtepomp voor warmwatertemperaturen tot +68ÂşC en als watergekoelde chiller voor pekeltoepassingen tot -10ÂşC.

Gebaseerd op de technologie die wordt gebruikt in Engie’s Quantum Water, is de nieuwe Spectrum Water voorzien van olievrije compressoren met magnetische lagers, overstroomde shell-and-tube condensors, een standaard geĂŻntegreerde open-flash economiser en een intelligente Siemens S7 PLC.

In totaal worden twaalf basismodellen aangeboden. De Spectrum Water warmtepomp biedt een verwarmingscapaciteit van 360 tot 3.000 kW, de Spectrum Water chiller, met hetzelfde aantal modellen, biedt een koelvermogen tussen 200 en 1.200 kW.

De machine kan zowel op het lage GWP-koelmiddel R1234ze als op R515B, R513A en R134a draaien.

“Ons nieuwe Spectrum Water bestrijkt een buitengewoon breed temperatuur- en prestatiebereik en is dus geschikt voor gebruik in een breed scala van industrieën – als warmtepomp die warmte levert in nieuwe en bestaande gebouwen met een groot volume; voor integratie in stedelijke en gemeentelijke warmtenetten; of als koelmachine voor de voedselproductie- en -verwerkingsindustrie”, zegt Jochen Hornung, CEO van Engie Refrigeration.

Engie Koeling

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Klaasdevriesjr.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart