Daikin faces $200k fines after fatal chemical leaks

VS: Daikin America riskeert boetes van $ 232.103 na de dood van twee werknemers en de ziekenhuisopname van een ander na blootstelling aan giftige chemicaliƫn in de fabriek van het bedrijf in Decatur, Alabama.

Na een onderzoek door het Amerikaanse Department of Labor, Occupational Safety and Health Administration (OSHA) naar een incident op 2 juli 2021, bleek Daikin America drie chemische operators te hebben blootgesteld aan giftige fluorkoolwaterstoffen en andere gevaarlijke chemicaliƫn, waardoor de arbeiders leden ademhalingsfalen.

Een werknemer bracht bijna een week door in het ziekenhuis voor behandeling van ademhalingsproblemen voordat hij werd ontslagen. De andere twee werknemers werden behandeld voor ademhalingsproblemen, maar stierven later op 10 augustus en de andere op 28 september.

De blootstelling vond plaats terwijl de arbeiders onderhoudswerkzaamheden uitvoerden die een onderbreking van de verwerkingslijn, een stikstofspoeling en atmosferische ventilatie van apparatuur vereisten, wat resulteerde in het vrijkomen van giftige fluorkoolwaterstoffen en andere gevaarlijke chemicaliƫn.

De Decatur-fabriek produceert chemische tussenproducten voor de fluorchemische industrie, waaronder fluorpolymeren, en fluorelastomeren voor veel kritische toepassingen.

De OSHA zegt dat uit het onderzoek is gebleken dat Daikin America er niet in is geslaagd om kritieke veilige werkpraktijken in te voeren die vereist zijn volgens de OSHA-norm voor procesveiligheidsbeheer en ervoor te zorgen dat werknemers geschikte ademhalingsbescherming en persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. “De werkgever heeft ook geen luchtmonitoring uitgevoerd om de blootstelling aan chemicaliĆ«n te beoordelen, schriftelijke procedures te verstrekken die duidelijk het vereiste niveau van ademhalingsbescherming te identificeren en de werknemers de gevaren van de chemicaliĆ«n mee te delen”, aldus de OSHA.

OSHA noemde Daikin America voor negen ernstige en Ć©Ć©n opzettelijke overtreding. Het bedrijf wordt geconfronteerd met $ 232.103 aan voorgestelde boetes.

Het bedrijf heeft 15 werkdagen na ontvangst van de citaten en boetes om te voldoen, een informele conferentie aan te vragen met de gebiedsdirecteur van OSHA of de bevindingen te betwisten voor de onafhankelijke Occupational Safety and Health Review Commission.

In een persverklaring zei Daikin dat het de conclusies van het rapport aan het herzien was, dus beperkt was in de opmerkingen die het op dit moment kon maken. Het voegde er echter aan toe: ā€œWat we op dit moment kunnen zeggen, is dat we het sterk oneens zijn met de conclusies van OSHA omdat we denken dat ze verkeerd zijn. We erkennen de autoriteit van OSHA en zullen samen met OSHA blijven werken aan een oplossing.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Klaasdevriesjr.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart