Carrier reefer in Covid vaccine delivery tests

VS: Onderzoekers van het Oak Ridge National Laboratory (ORNL) hebben samengewerkt met Carrier om Covid-19-vaccins gedurende een langere periode ultrakoel te houden in een achteraf aangebrachte commerciële opslagcontainer.

De meeste Covid-vaccins moeten bij lage temperaturen worden bewaard, met de huidige transportmethoden die droogijs gebruiken om de temperatuur te handhaven. Langere reistijden, met name naar afgelegen locaties zonder ondersteunende infrastructuur, vereisen echter uitgebreide koeling.

Het Pfizer-vaccin vereist opslag tussen -80°C en -60°C, terwijl het Moderna-vaccin -30°C moet worden bewaard. Pfizer heeft een herbruikbare verpakking ontworpen voor transport en opslag die het vaccin 10 dagen op de beoogde temperatuur kan houden. De laatste fase van distributie is echter behoorlijk uitdagend, vooral voor landelijke of voorstedelijke gebieden, waar lokale steden, apotheekketens en ziekenhuizen mogelijk niet over de infrastructuur beschikken die nodig is om het vaccin op te slaan.

Ook zorgt de behoefte aan een grote hoeveelheid koelapparatuur met ultra-lage temperatuur in een korte tijdsperiode voor een enorme druk op de leveranciers van de apparatuur. Bovendien zijn er beperkte gegevens beschikbaar om aanvullende uitdagingen van het distributiekader voor zowel transport- als opslagfasen aan te pakken. Als zodanig is er behoefte aan een snelle, effectieve, veilige en veilige oplossing om de uitdagingen van de logistiek van vaccindistributie te verminderen.

In de studie, werkten ORNL-onderzoekers samen met Carrier om een ​​testbed te creëren met behulp van een lichtgewicht gekoelde container, vaccinpakketten en een optimale ladinglay-out en opslagrekontwerp dat de temperatuur in de hele container consistent en uniform hield.

De test was bedoeld om de levensduur van droogijs aanzienlijk te verlengen om een ​​betrouwbare temperatuurregeling voor de opslag van vaccins te bieden. De algemene doelstelling van de studie beoordeelde de technische verdiensten van het gebruik van koelunits voor containers met de mogelijkheid om de containertemperatuur op -30°C te regelen als onderdeel van de laatste mijl toeleveringsketen voor vaccinkandidaten.

“We hebben de levensduur van droogijs aanzienlijk verlengd, door betrouwbare temperatuurregeling en een veilige oplossing te bieden voor het koelen van vaccins voor transport en last mile-opslag”, zegt ORNL’s hoofdonderzoeker Jian Sun.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Klaasdevriesjr.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart