Beijer Ref acquires Croatian distributor

ZWEDEN/KROATI: Groothandelaar Beijer Ref heeft 80% van de aandelen in de Kroatische HVAC-distributeur Deltron verworven, met een optie om de resterende aandelen te verwerven.

Deltron, opgericht in 1995, heeft zijn hoofdkantoor in Split, heeft 110 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer SEK 400 miljoen (€ 39 miljoen). Het heeft ook een vestiging in Zagreb en een bedrijf in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina.

De hoofdactiviteit van Deltron is in huishoudelijke en commerciële airconditioningapparatuur en levert een reeks merken, waaronder Mitsubishi Electric, Gree en Climaveneta.

Terwijl Beijer Ref al een kleine aanwezigheid heeft in Kroatië, is een aanwezigheid in Bosnië en Herzegovina een nieuwe markt voor de groep.

Deltron zal onder zijn eigen merknaam opereren en de oprichters zullen het bedrijf blijven leiden.

“Door deze overname voegt Beijer Ref een goed geleide onderneming toe met een goede winstgevendheid die ons een marktleidende positie geeft binnen HVAC in Kroatië. In Bosnië en Herzegovina, waar we nog niet eerder zijn gevestigd, hebben we ook grote groeimogelijkheden geïdentificeerd”, aldus Beijer Ref CEO Christopher Norbye.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Klaasdevriesjr.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart